Mustalaiselämää ?

Sunnuntai 7.8.2011 klo 13:27 - Arto Auranen

Olemme olleet kesäkuusta heinäkuun loppuun seitsemän viikkoa yhtä kyytiä asuntovaunulla reissussa. Ei me vielä kyllästytty koko hommaan, vaan olemme lähdössä uudestaan parin viikon matkalle. Mukana on ollut sekä reitkeilyvaatteet että ykköspuku juhlallisuuksia varten. Olimmehan äitini 90 vuotispäivillä ja Rautatielähetyksen 110 vuotisjuhlilla. Välillä hoidettiin lapsenlapsiamme ja äitejämme.

Asuntovaunuun ei mahdu tekemättömät työt vaikka läppärimme ovat mukana. Niillä pidämme yhteyttä ystäviimme. Täytyy myöntää että olen vähän valmistellut ensi syksyn puheita ja raamattutunteja. Etupäässä olemme lukeneet Raamatun ohella myös kirjoja. Kun aurinko ei ole kohtuuttomasti paistanut olemme kävelleet ja tutustuneet alueen nähtävyyksiin ja maisemiin. Se tapahtuu parhaiten etsimällä geokätköjä. Maastoon on piilotettu purkkeja joissa on logivihko, johon merkkaamme käyntimme. Samon käymme merkkaamassa sen nettiin josta näemme myös kätköjen paikat. Kätköistä aina kerrotaan runsaasti alueen tietoutta ja historiaa. Näin me tutustumme paikkakuntiin ja sellaisiinkin paikkoihin joihin ei normaali turisti ohjaudu.

Televisiossa on ollut karavaanitoiminnasta koko kesän kestävä ohjelmasarja. Olen aina silloin tällöin katsonut sitä ja todennut että tuo ei ole totuuden mukainen. Lisäksi se on hyvin kevyesti tehty. Jos haluaa tutustua todelliseen karavaanarielämään se täytyy itse kokea ja tulla käymään karavaanareiden omilla alueilla. Siellä on samanhenkiset paikalla. Monenlaista toimintaa seilläkin kohtaa. Aina silloin tällöin tulee MTV:n ohjelmassakin väläyksiä, mutta sitten ne pilataan siirtymällä toiseen asiaan ja kurkistamalla moneen juttuun yhdessä ohjelmassa. Itse kun on kokenut karavaanelämää jo 33 vuotta, niin on tietysti nähnyt kaikenlaista. Aluksi tämä oli tietyn tyyppisen porukan oma juttu kun meitä oli alle kymmenentuhatta. Nyt kun on reilusti yli satakolmekymmentä tuhatta on elämäkin muuttunut sen myötä. Mutta vielä alueelle tultaessa – varsinkin omille – tulee tuntu että tultiin omien joukkoon. Apua saa vaunun sijoittelussa ja ohjeita sen hoidossa. Saunat lämpiävät omilla alueilla joka ilta ja se kuuluu myös hintaan. Hinnatkin ovat jäsenille niin edullisia että kannattaa jokaisen liittyä SF-C porukkaan.vaunu.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: karavaanari