Kyllä eläkkeellä on mukanvaa

Torstai 30.9.2010 - Arto Auranen

Eipä ole tullut kirjoitettua blogiini pitkään aikaan. Eli onko minullakin eläkeläisellä kiire. En ole myöntänyt itselleni, että eläkeläisenä minulla olisi kiire. Mutta niin siinä kävi, kun luettelin erälle kysyjälle, mitä aiot tehdä kesällä. Tässä on ensin juhannusreissu ja sitten on heti Laatokan kierros vedettävänä Leenan kanssa ja sitten lähdemme Kansanlähetyspäiville Kajaaniin. Taisin ’hokaista’ perään, että sitten alkaa loma.

Mutta eihän eläkeläisellä ole lomaa. Kaikkihan on vapaata. Niin siinä se taitaa ollakin, kaikki on vapaata, ei ole sitä rytmiä ellei tee. Tämä vapaus tekee sen että yrittää ehtiä moneen paikkaan, johon ei työelämässä ehtinyt ja voinut mennäkään. Joutui rajaamaan enemmän. Nyt tulee uusia haasteita ja odotuksia; haaveita että ehtii.

Työaikana oli elämässä selvä rytmi. Päivä alkoi ja päivä tuli iltaan. Siihen iltaan mahtui vain tietyt asiat. Nyt ei tarvitse sovitella aikatauluja tiettyyn väliin ja niin asiat tuppaavat venymään ja ajattelee, että onhan se päivä huomennakin. Sitten tulee joidenkin asioiden suhteen kiire. Pitäisi tehdä vain välttämättömät. Ikäkin tekee sen, ettei ehdi enää samalla tavalla kuin ennen.


Kyllä eläkkeellä on mukavaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Matkustaminen

Keskiviikko 8.9.2010 - AA

Hei
Enpä olisi uskonut, että näin vaikeaa on päästä Lappeenrannasta Ouluun, kun käyttää julkisia kulkunevoja. Kaikissa vaihtoehdoissa menee koko päivä. Juna ja linja-auto sulkeutuivat pois. Samoin oma auto kun menen yksin.
Lento tuli siis ainoaksi vaihtoehdoksi.

Sitten vain nettiin ja tilaaman lentolippuja. Mutta kas kummaa ei Lappeenrannasta enää lennetäkään kuin Lativiaan Brysseliin ja johonkin muualle. Siis Helsingistä vain pääsee koneella. Sinne täytyy mennä joko junalla tai linja-autolla.


Nyt on sitten matkareitti suunniteltu ja maanantaina lähden kohti Oulua. Sillä kentällä sitten odotetaan. Tässä Kansanlähetyksen porukassa on helppo ja helppo kulkea kun kaikkialla on ystäviä jotka kuljettavat, majoittavat ja ruokkivat.
Nuorten illan ja matalankynnyksen illan aiheina on "Kuolemaan kastettu". Joku voi odottaa kastekeskustelua mutta voi olla että Roomalaiskirjeessä keskitytään aivan muuhun. Lakiin, armoon ja pyhitykseen. Saa nähdä miten nuorista selviän.

Rukkoustukeahan sitä ootan. (paikallisella murteella sanottuna)

1 kommentti .